Fell in a Hole

Fell in a Hole

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σειρές που ξεκίνησα(ν) με τη νέα σεζόν! | Part 1

Πολλές οι σειρές που ξεκίνησα φέτος, άλλες καινούριες, άλλες με μερικούς κύκλους. Όταν λέω φέτος, εννοώ από τον Οκτώβρη για να μιλάμε και για σειρο-σεζόν! Θα προσπαθήσω να τις αναφέρω με την σειρά που τις ξεκίνησα αλλά επειδή έχω μνήμη χρυσόψαρου, πετάγομαι λίγο πίσω στον χρόνο να επιβεβαιώσω.



12 Monkeys: Επιστημονική φαντασία, ταξίδι στον χρόνο και ένας ιός που έχει αφανίσει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Το "παρόν" της σειράς είναι το 2043. Ο James Cole, από τους λίγους εναπομείναντες άνοσους, αναλαμβάνει τον ρόλο του ταξιδευτή-σωτήρα. Ένα ηχογραφημένο μήνυμα της γιατρού Cassandra Riley τον ωθεί να ταξιδέψει στο 2015 και οι δύο ήρωες, μαζί με μια πολύ δυνατή ομάδα, προσπαθούν να...αλλάξουν το μέλλον και να σώσουν το ανθρώπινο είδος από τον θανατηφόρο ιό!

Προσωπική άποψη: Με τέτοιο περιεχόμενο, είναι πραγματικά δύσκολο να μην κολλήσεις με την σειρά. Ο συνδυασμός του time travel, με την επιστήμη και τον θανατηφόρο ιό, είναι εν μέρη εγγύηση ότι η σειρά θα κερδίσει το κοινό. Στον πρώτο κύκλο, το πρωταγωνιστικό δίδυμο δε με κέρδισε. Έπιασα τον εαυτό μου να απολαμβάνει περισσότερο τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Κάτι που άλλαξε κάπως στον δεύτερο κύκλο. Ο πρωταγωνιστής Aaron Stanford άρχισε να με αγγίζει περισσότερο σαν χαρακτήρας καθώς και υποκριτικά. Όσον αφορά την Amanda Schull, ίσα που την άντεχα σε όσες σκηνές είχε. 
Η σειρά αποτελείται από δύο σεζόν, με 13 επεισόδια η καθεμιά και έχει ανανεωθεί για 3η σεζόν.
Fact: Η σειρά σχετίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1995.



This is Us: Κοινωνικό δράμα. Δύο παντρεμένα ζευγάρια και 2 αδέρφια, δίδυμα, αυτοί είναι οι έξι κύριοι χαρακτήρες της σειράς. Μας ταξιδεύουν στην καθημερινότητά τους, βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις χαρές που τους χαρίζει η ζωή.

Προσωπική άποψη: Δεν ανέφερα πολλά στην περιγραφή της σειράς γιατί πραγματικά αξίζει να τα δείτε μόνοι σας. Τα λόγια είναι απλά περιττά γι'αυτό το αριστούργημα. Εξαιρετικό cast, απίστευτες ερμηνείες.Κάθε μία από τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων με άγγιξε με διαφορετικό τρόπο. Κάθε επεισόδιο και συγκίνηση, δεν άφησα επεισόδιο χωρίς να κλάψω. Την προτείνω ανεπιφύλακτα! Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής, είναι η μοναδική κοινωνική σειρά που βλέπω και δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Η σειρά βρίσκεται στον 1ο της κύκλο, έχουν ήδη προβληθεί 12 επεισόδιο και ανανεώθηκε απευθείας για 2η και 3η σεζόν μετά την επιτυχία της.



Timeless: Όπως φαίνεται κι από τον τίτλο, ακόμα μια σειρά που αφορά το ταξίδι. Ένας εγκληματίας κλέβει μια μηχανή του χρόνου, με απώτερο σκοπό να αλλάξει την Αμερική και να μη θυμίζει σε τίποτα το πως είναι σήμερα. Έτσι, ένας επιστήμονας, ένας στρατιώτης και μια καθηγήτρια Ιστορίας ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν χωρίς να αλλάξουν την Ιστορία. Κι ας μη το πετυχαίνουν πάντα...

Προσωπική άποψη: Ανάλαφρη σειρά, ευχάριστες ερμηνείες, ακόμα δεν μας έχει απαντήσει σε πολλά από τα ερωτήματα που έχει θέσει. Θυμίζει λίγο παταγωγή CW παρόλο που παίζεται στο NBC. Δε θεωρώ πως με κέρδισε τόσο ώστε να κάνω μαραθώνιο για να την τελειώσω. Αλλά βλέπεται αν έχεις διάθεση για κάτι χαλαρό, χωρίς πολλά πολλά.
Στην 1η της σεζόν και αυτή η σειρά, έχουν προβληθεί 11 επεισόδια μέχρι τώρα και δεν υπάρχουν νέα περί ανανέωσης.


Έρχεται σύντομα και δεύτερο μέρος, με περισσότερες σειρές...