Fell in a Hole

Fell in a Hole

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Review: «Vikings» | SPOILERS


«How the little piglets would grunt if they knew how the old boar suffered»

Επιλέγοντας να αφήσω κάποια επεισόδια να μαζευτούν, πρόσφατα αποφάσισα να κάνω catch up στο 2ο μέρος της 4ης σεζόν. Πως θα πορευτεί άραγε η σειρά τώρα που τα γεγονότα οδήγησαν στον θάνατο του κεντρικού χαρακτήρα της; Φυσικά κάποιοι από εμάς που είχαμε διαβάσει δυο πράγματα για την ιστορία των Βίκινγκς, ξέραμε ότι, κοντός ψαλμός αλληλούια, και θα γινόταν κάποτε κι αυτό. Αλλά άλλο να το σκέφτεσαι σαν κάτι μελλοντικό, κι άλλο να βλέπεις επί της οθόνης, τον θάνατο του μεγάλου βασιλιά Ragnar Lothbrok.

















Για αρχή να πω ότι πάντα μου άρεζαν οι ερμηνείες των ηθοποιών της σειράς, αλλά φέτος θεωρώ πως έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Με την προσθήκη των ενήλικων, πλέον, υιών του Ragnar στο cast, είναι αδύνατον να μη νιώσω εκστασιασμένη. Δε θα εστιάσω καν στο γεγονός ότι είναι απίστευτα hot, θα μείνω αποκλειστικά στο κομμάτι της υποκριτικής και σε όσα μου έχουν κάνει εντύπωση.


Ο Alex Hogh Andersen στο ρόλο του Ivar είναι εξαιρετικός, πάντα υποκειμενικά μιλώντας, και είναι αυτός που με εξιτάρει περισσότερα από τους Ragnarssons. Από την πρώτη του εμφάνιση έχει καταφέρει να μου περάσει ακριβώς τον χαρακτήρα του Ivar και το ποιος είναι, σαν ενήλικας πλέον. Είχαμε δει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του στο πρώτο μέρος της 4ης σεζόν όσο ήταν πιτσιρίκι, αλλά πλέον έχω σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη. Ομολογώ πως τον φοβάμαι. Και γουστάρω που τον φοβάμαι! Αιμοδιψής, εκδικητικός, μάχιμος, παρόλο που όλοι τον αποκαλούν "σακάτη" λόγω της αναπηρίας του. Θα αποτελέσει σίγουρα χαρακτήρα-κλειδί για την πορεία της σειράς και η εκδίκησή του για τον θάνατο του πατέρα του δεν θα τελειώσει σύντομα. Ευελπιστώ μόνο να μην καταφέρει να εκδικηθεί για τη δολοφονία της μητέρας του, και απλώσει χέρι στην Lagertha.



Μιας και ανέφερα την Lagertha, είμαι πάρα πολύ περήφανη που κατάφερε να επιστρέψει στην θέση της και να γίνει και πάλι, δικαιωματικά, η Βασίλισσα της Kattegat. Ήρθε ο καιρός να πάρει πίσω αυτά που δικαιούται και που τόσα χρόνια της τα στέρησε η Aslaug. Είναι από τους γυναικείους χαρακτήρες που την ξεχωρίζω για το badassιλίκι της, λείπουν τέτοιοι χαρακτήρες-πρότυπα από πολλές σειρές.


Οι συνεχείς αναφορές στον Athelstan μου αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά, πόσο σημαντική ήταν η επιρροή του στον Ragnar, πόσο τον αγαπούσε και συνέχισε να τον αγαπάει ακόμα και μετά θάνατον. Η δολοφονία του, είναι ο μόνος λόγος που δεν μπορώ να ξανά λατρέψω τον Floki. Δεν πρόκειται σαν θεατής να τον "συγχωρήσω", που λόγω ζήλιας, στέρησε από τον Ragnar τον φίλο του κι από εμάς έναν συνεχώς εξελισσόμενο χαρακτήρα.




Ένας από τους χαρακτήρες που νιώθω πως δε θέλω πλέον ούτε να ακούω, όχι απλά να βλέπω, είναι ο Rollo. Μετά τα γεγονότα της μάχης στη Γαλλία, το πόσο εύκολα πρόδωσε την οικογένειά του, την καταγωγή του μέχρι και τους Θεούς του, που γενικά οι Vikings είναι κάπως ψυχωτικοί με την θρησκεία τους, πιστεύω ότι είναι απλά ψεύτικος. Είναι ψεύτικος Viking, ψεύτικος Βασιλιάς της Γαλλίας, μέχρι και ψεύτικος σύζυγος. Όσο λιγότερο screen time του δίνουν, τόσο περισσότερη η ψυχική μου γαλήνη!



Κλείνοντας, νιώθω την ανάγκη να θρηνήσω τον αγαπημένο μου χαρακτήρα της σειράς. Ο Ragnar έφυγε πραγματικά ηρωικά. Έφυγε γιατί το ζήτησε εκείνος. Διαπραγματεύτηκε τον ίδιο του τον θάνατο. Με συγκίνησαν πάρα πολύ οι σκηνές με τον Ivar. Ήξερε ανέκαθεν ότι δεν ήταν γιος του εξ αίματος, αλλά δεν έπαψε να του συμπεριφέρεται σαν έναν πραγματικό Lothbrok. Μπορούσε να αντιληφθεί την δύναμη που κρύβει μέσα του κι αυτό μόνο ένας αληθινός πατέρας μπορεί να το κάνει κατά τη γνώμη μου. Το τέλος του το είχα διαβάσει πριν καιρό και περίμενα πως κάποια στιγμή θα έφτανε η ώρα. Την σκυτάλη θα πάρουν τώρα οι γιοι του. Πιστεύω πως ο Bjorn και ο Ivar θα ξεχωρίσουν και θα κατακτήσουν μεγάλες πόλεις. Δύο επεισόδιο πριν το τέλος για να δούμε. Θα πάρουν εκδίκηση και από τον Βασιλιά Ecbert; Ποιος θα αποδειχτεί άξιος διάδοχος του θρόνου; Θα επιζήσουν όλοι άραγε;