Fell in a Hole

Fell in a Hole

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

"Stydia" | Το ταξίδι | 1x01 - 6x10

Ναι είναι Πέμπτη βράδυ. Και ναι αύριο ξεκινάω εξεταστική. Στις 8:30 το πρωί. Ναι, τι; Νομίζεις μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο από τα χαράματα της Τετάρτης; Θα μου πεις "μα καλά έτσι κάνεις για ένα τηλεοπτικό ζευγάρι;". ΝΑΙ!


Ως γνωστών, το να είσαι Stydia shipper απαιτεί να έχεις υπομονή, απαιτεί αφοσίωση και προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές σκηνές. Συνήθως γεμίζαμε μπαταρίες από κάποια αγγίγματα των χεριών, μερικές (πολλές!) αγκαλιές, ατάκες όπως το "Look at me" η το "Emotional Tether" και τον Captain Scott McCall να προμοτάρει έμμεσα!

Ουσιαστικά είναι το πρώτο ειδύλλιο που μας παρουσίασε η σειρά. Στην αρχή μονόπλευρο. Η κλασική εφηβική καψούρα, που ίσως κάποιοι έχουν βιώσει (για μένα λέω, ναι!), που θέλεις να βλέπεις τον άλλον συνέχεια, προσπαθείς να τον κάνεις να σε ερωτευτεί και πάντα τον προσέχεις ακόμα κι από απόσταση. Έτσι ένιωθε ο Stiles στις δύο πρώτες σεζόν. 


Από την άλλη ήταν η Lydia. Δεσμευμένη καιρό με τον Jackson, τον σέξι παίκτη του lacrosse, ένα μικρό κοριτσάκι που πίστευε πως το να είσαι η famous του σχολείου ήταν επιτυχία. Έκρυβε την εξυπνάδα της για να μην νιώθει μειονεκτικά το αγόρι της, ο οποίος, ομολογουμένως, το λες ότι της έκανε και μια μορφή bullying. Ο μόνος που την ήξερε πραγματικά γιατί την παρατηρούσε, ήταν ο Stiles. Όμως η Lydia ήταν με τον Jackson, τον αγαπούσε. 

Όταν σιγά σιγά άρχισε η ιστορία να εκτυλίσσεται, στον πρώτο κύκλο ακόμα, ήταν πολλές οι στιγμές που η Lydia ενστικτωδώς χρησιμοποίησε κάποιες από τις γνώσεις της για να βοηθήσει στους μπελάδες. Φυσικά ο Stiles ήξερε ότι είναι ιδιοφυΐα και υπό άλλες συνθήκες θα είχε κερδίσει ήδη βραβεία και υποτροφίες. Χαρακτηριστικό Stydia επεισόδιο για εμάς τους fans το 1x11 οπού έχουμε το πρώτο ουσιαστικό interaction μεταξύ των δυο τους. Ο Stiles της λέει κατάμουτρα ότι είναι ο μόνος που ξέρει πόσο πανέξυπνη είναι κι εκείνη δέχεται την τολμηρή του πρόταση να χορέψουν! #αξεπέραστο 















Σημαδιακό όμως είναι το συγκεκριμένο επεισόδιο διότι ήταν η πρώτη φορά (από τις πολλές) που ο Stiles έσωσε την Lydia από τον villain της σεζόν και θα θυσίαζε ευχαρίστως τον εαυτό του για εκείνη. 




Από το φινάλε της πρώτης σεζόν και έπειτα, μπήκε σε εφαρμογή η μετάβαση του χαρακτήρα της, από το κακομαθημένο κοριτσάκι, σε μια πανέξυπνη κοπέλα. Βέβαια καταλύτης όλου αυτού, ήταν δαγκωματιά του Peter που ενεργοποίησε το υπερφυσικό στοιχείο μέσα της και την μετέτρεψε σταδιακά στην Banshee που είναι σήμερα. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το συμβάν με τον Peter, ο Stiles ήταν μονίμως απ'έξω περιμένοντας το παραμικρό νέο για την εξέλιξη της υγείας της. Εξαφανίστηκε εκείνη και αυτός κίνησε γη και ουρανό για να την βρει.

"Sometimes there's other things you wouldn't think would be a good combination that end up to be like a perfect combination. You know, like two people, together."

Δεν πρέπει να υπάρχει Stydia fan που να μη θυμάται αυτή την ατάκα του 2x03. Από τότε ψάχναμε άστοχους συνδυασμούς τύπου μπλε/πορτοκαλί, όπως ανέφερε στον διάλογό τους ο Stiles για να το συνδέσουμε!

  



O Stiles ήταν, ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να την κάνει να χαμογελάσει εκείνη την περίοδο που της συνέβαιναν ανεξήγητα πράγματα. Παρόλα αυτά, την θεωρούσε όμορφη ακόμα και όταν έκλαιγε και της έλεγε να μην ντρέπεται για τίποτα, να είναι ο εαυτός της.






Στην πορεία η Lydia αποκαλύπτει στην κολλητή της πως δε νιώθει να ερωτεύτηκε ποτέ πραγματικά. Με την έννοια του να βλέπει τον άλλον στην άκρη του διαδρόμου και να μην μπορεί να αναπνεύσει αν δεν είναι μαζί. Να μετράει τα λεπτά για να συναντηθούν. Παραδέχεται πως ο Jackson και κανένας μέχρι τώρα δεν την έκανε να το βιώσει έτσι.






Ο αριθμός 11 συνέχιζε να μας φαίνεται τυχερός, αφού στο 2x11 η Lydia πανηγυρίζει ένα σουτ του Stiles κι εμείς πανηγυρίζουμε για την Lydia, που πανηγυρίζει και χαμογελάει στον Stiles! #αντίο #καρδούλα



Για την επόμενη σκηνή δε θα γράψω λόγια, θα αφήσω απλά τα gifs να τα πούνε όλα....

  


Μπροστά στα δακρυσμένα μάτια του Stiles, η Lydia λέει στον Jackson πως τον αγαπάει ακόμα και ο Stiles αποδέχεται πως είναι ερωτευμένη με άλλον. Μέχρι να έρθει το πρώτο μέρος της 3ης σεζόν και να συνεχίσει το απίστευτο χτίσιμο της σχέσης τους. Άρχισαν να κάνουν περισσότερη παρέα, είχαν σκηνές οι δυο τους και αποδείκνυαν πόσο αχτύπητο δίδυμο είναι. Ο ένας προστάτευε τον άλλον και οι αλληλεπίδραση άρχισε να γίνεται εντονότερη. Επειδή ήδη έχω μακρηγορήσει θα παραθέσω μερικές σκηνές-highlights σε gifs έτσι για να θυμηθούμε:


 






  



 

 

 


 
Αγκαλιές είδαμε, αγγίγματα είδαμε, θυμάστε που ανέφερα στην αρχή ότι η ατάκα "Look at me..." είναι κάτι ιερό για το fandom μας; Ξεκίνησε κάπως έτσι...
Θα χρησιμοποιήσω ξεχωριστή παράγραφο για το σερί του αριθμού "11", αφού στο 3x11 έχουμε το πρώτο μας φιλί παιδιά! Κάποιοι λέγανε πως δεν ήταν ερωτικό. Από ότι φάνηκε φέτος μάλλον αυτό δεν ισχύει, αφού η Lydia το όρισε ως το γεγονός που άλλαξε τα πάντα. Προσωπικά, το αγαπημένο μου σημείο αυτού του φιλιού, είναι το μετά. Εκεί που κοιτάζονται στα μάτια και δεν ανοιγοκλείνουν καν τα βλέφαρα, καθώς η Lydia εξηγεί γιατί τον φίλησε.



  

Η πρώτη φορά που έγινε canon το γεγονός πως η Lydia έχει συναισθήματα για τον Stiles ήταν στο 3x12 όταν ο Deaton λέει την εξαιρετική και αξέχαστη ατάκα:
"It needs to be someone who can pull you back. Someone with a strong connection to you.A kind of emotional tether. Lydia... You go with Stiles."
Ευχαριστούμε Deaton! #καρδιά #μου #καημένη #πως #βάσταξες



Περνώντας στο δεύτερο μέρος της 3ης σεζόν, ο Void Stiles είναι στην ουσία ο villain, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε Stydia σκηνές, ίσα ίσα. Πλέον έχουν τυφλή εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, σώζουν ο ένας τον άλλον. Η Lydia αρχίζει να ανησυχεί πάρα πολύ για εκείνον, και από όταν κατάλαβαν τι του συμβαίνει, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον στηρίξει. Επιλέγω να μην αναλύσω, γι'αυτό θα σας κεράσω μερικά gifάκια:

 
  
  

 



 

Θυμάστε τότε που είχε χαθεί ο Stiles και δεν ήξεραν που είναι; Και η Lydia ακολούθησε κάθε κύτταρο του κορμιού της που της υπέδειξε το μέρος που ήταν ο Stiles; Αλλά τον έχασαν για λίγα λεπτά. Τότε που ο Aiden, με τον οποίο είχαν ένα φλερτάκι, της έδειξε την κορνιζωμένη ζωγραφιά της που βρισκόταν στο γραφείο του Stiles, καθώς εκείνη έψαχνε στο δωμάτιο για το παραμικρό στοιχείο που θα την οδηγούσε σε εκείνον.

  


Όταν πια ο Stiles δεν είχε έλεγχο του μυαλού του, εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκε να βοηθήσει να τον αφυπνίσουν και διείσδυσαν στα άδυτα των σκέψεών του. Ενέπνευσε τον Scott στο να βρει τρόπο να τον επαναφέρει.


 

Με τα χάλια που είχε όταν συνήλθε, ο Stiles δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Εκείνη όμως βράχος, εκεί. Στο πλάι του. Ακόμα κι όταν ένιωσε τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του. Κι ας ήταν ημι-λιπόθυμος. Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε πάνω του...

  


 

Στο δε φινάλε της σεζόν, εντάξει. Ήταν σαν κανονικό ζευγάρι. Συνέχεια αγκαλιά, η Lydia δεν τον άφησε λεπτό να σταθεί μόνος του, έτσι αδύναμος που ήταν. Κατάφεραν να νικήσουν το Nogitsune με τις ιδέες τους και η ανακούφιση της Lydia όταν κατάλαβε πως ο Stiles ήταν καλά, ήταν ένα πραγματικά εξαιρετικό στιγμιότυπο. Βέβαια, ενώ στην Allison ο Stiles είχε με το ζόρι τις αισθήσεις του, βίωσαν μαζί τον θάνατο του Aiden. Εκεί άνοιξε την αγκαλιά του και την παρηγόρησε χωρίς δισταγμό. Ήταν η σειρά του να είναι εκεί γι'αυτή.

  

      


                                                       
 




Ο 4ος κύκλος ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ζωή του Stiles. Το αγόρι μας βρίσκεται σε σχέση με την Malia και ενώ οι σκηνές με Stydia interaction έχουν μειωθεί, δεν σταμάτησαν ποτέ. Από την πρεμιέρα κιόλας της σεζόν, το δίδυμο ξανά χτυπά στο Μεξικό (διεθνείς καριέρα!), και σε κάποια επεισόδια στην πορεία, που θα δείτε τα highlights ακριβώς από κάτω σε gifs πάλι #married #af :

  

  


 

 

Να και η αγκαλίτσα σε μεγάλη, να την έχεις να την χαίρεσαι μικρό Stydiάκι ❤

 

Σειρά του Stiles να τηρήσει το έθιμο του "Look at me" σε μια κατάσταση ανάγκης... Εξαιρετικές ερμηνείες σ' αυτή η σκηνή και από τους δύο!

 
 

  


Πρώτη φορά στην 4η σεζόν, σπάει το σερί του αριθμού "11". Καμία Stydia σκηνή στο 4x11 και απλά στο 4x12 o Stiles αρνείται να πάει οπουδήποτε χωρίς την Lydia, ενώ εκείνη παράλληλα χρησιμοποιεί το ρόπαλό του για να παλέψει έναν Berserker.

 

Αισίως φτάνουμε στον 5ο κύκλο, που επίσης χωρίζεται σε δύο μέρη. Αν θεωρήθηκε πως η 4η σεζόν ήταν φτωχή σε Stydia σκηνές, στο πρώτο μέρος της 5ης σεζόν μειώνονται ακόμα παραπάνω, αφού η Lydia αρχίζει να περνά πολύ χρόνο με τον Parrish. Ο Stiles παράλληλα είναι ακόμα με την Malia, όμως ο κακός της σεζόν, Theo θα τους κάνει άνω κάτω. Παρόλα αυτά, παίρναμε μικρές δόσεις Stydia που και που. Όπως για παράδειγμα η σκηνή στο αστυνομικό τμήμα, στο επεισόδιο 5x04, όπου η Lydia κείτεται τραυματισμένη στο πάτωμα και ο Stiles την αντικρίζει. Αμέσως η ατάκα της 2ης σεζόν "If you die, I will literally go out of my freaking mind", πέρα από λόγια, φαίνεται ολοκάθαρα σαν συναίσθημα στο πρόσωπό του. Απομακρύνεται μόνο όταν τον βεβαιώσει εκείνη ότι είναι καλά.

  
 

#πόνος 

Εντάξει, είπαμε έχουμε λίγες σκηνές στο 5Α, αλλά δεν είπαμε ποτέ ότι δεν είναι κορυφαίες...

   

 



 

Και παράλληλα οι Scott και Kira αποφασίζουν να κάνουν τον εξής διάλογο:

Scott: These two, they are pretty good together.
Kira: Yeah, they are...
Scott: No super strenght, or samurai swords.But they stay alive!
Kira: He still likes her, doesn't he?
Scott: Yeah. But it's different now. You should've seen the way he used to be around her.
Kira: Was it bad?
Scott: It was kind of obsessive. But no all bad. You know Lydia useed to pretend not to be smart?
Kira: OUR Lydia?
Scott: Yes. Stiles was the only one who knew.
Kira: How?
Scott: He paid attention. He listened to her. He remembered.

Μεγαλύτερο fanboy, όσων αφορά το Stydia, από τον Scott McCall έχετε ξανά δει; ΟΥΤΕ ΕΓΩ! Έτσι απλά όπως σας είπα στην αρχή, φούντωσε και πάλι το fandom για την καψούρα που δεν έχει σβήσει (και δεν πρόκειται!) ακόμα.


Μεταφερόμαστε πια στο 5Β το οποίο ξεκινάει με flash forward και την Lydia να βρίσκεται κλειδωμένη στο Eichen House. Ένας τραυματισμός της την ρίχνει σε κωματώδη κατάσταση, εξού και η εισαγωγή της στο Eichen. 




Ο Stiles πηγαίνει να την επισκεφτεί όπου μας χαρίζει έναν iconic μονόλογο κρατώντας το χέρι της αναίσθητης Lydia.

  

Πριν φύγει όμως εντοπίζει την τρύπα στο πλάι του κεφαλιού της κι αποφασίζει ότι η κατάσταση χρίζει σχέδιο διάσωσης και άμεσα. Καλεί την ομάδα, καταστρώνουν το σχέδιο και φτάνει η ώρα της εφαρμογής. Θα αφήσω απλά τις εικόνες να μιλήσουν στη συνέχεια...:

  
 

 

 

Πράγματι φεύγει. Αλλά φυσικά επανέρχεται στο επόμενο επεισόδιο (για εμάς, λίγες στιγμές αργότερα για την σειρά) για την ολοκλήρωση της διάσωσης της Ωραίας Κοιμωμένης ❤


 

                         

 

 


 

Για να μην αναγκαστώ να βάλω ακόμα ένα κατεβατό με gifs για την επόμενη σκηνή, θα σας βάλω το βιντεάκι έτσι να το χαρείτε, να το δείτε με τέρμα τη φωνή, να πωρωθείτε:



Επιστροφή στην καθημερινότητα για τους ήρωες, όμως το αμήχανο και γλυκύτατο κρυφό-ερωτευμένο Stydia συνεχίζει να μας πεθαίνει όσο πάει:

 

 

 

 


Στο φινάλε της σεζόν, η Lydia τραυματίζεται και πάλι, οπότε οδηγείται στο νοσοκομείο. Νόμιζες ότι θα έλειπε ο Stiles από δίπλα της; ΟΥΤΕ ΚΑΝ! Εκεί, δεν το κουνάει ρούπι μέχρι να γίνει καλά και να σκάσουν μύτη στο σχολείο φαινομενικά σαν κανονικό ζευγάρι!

 

 


  

Δεν ξέρω αν είστε ακόμα εδώ, ελπίζω να μη βαρεθήκατε. Όχι τίποτα, τώρα μπαίνουμε 6η σεζόν και έχουμε τα επίμαχα γεγονότα. Αυτά που μας έχουν πάει στον έβδομο ουρανό εδώ και κάτι μήνες! 

Φαινομενικά όλα κυλούν ομαλά στο Beacon Hills, όμως ο Stiles έχει...την ανασφάλεια, ας το πω, πως κάτι έρχεται, κάτι θα συμβεί. Πετάγεται κι ένα υπονοούμενο ότι σέρνει και την Lydia μαζί του στις αναζητήσεις του, την οποία την ξυπνάει και την σηκώνει από το κρεβάτι της. Ναι, ναι. Και δε μας το έδωσαν σε εικόνα, σα δε ντρέπονται. Από το trailer, ξέρουμε ήδη ότι οι κακοί της σεζόν είναι οι Ghost Riders που απαγάγουν κόσμο και τον διαγράφουν από την μνήμη των πάντων. Το θύμα φέτος θα είναι ο Stiles.

 
 

 
 

 

Έχοντας φύγει πλέον ο Stiles, ίσως στην προκειμένη περίπτωση να ισχύει η φράση "Καταλαβαίνεις τι νιώθεις για κάποιον, μόνο όταν τον χάσεις...". Έτσι κι έγινε με την Lydia. Από την ημέρα που έχασε τον Stiles ένιωθε κενή. Ήξερε πως κάποιος λείπει από την ζωή της και αυτό δεν ήταν φυσιολογικό. Δεν είχαμε πολλά επεισόδια με τον Stiles μέσα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Dylan, οι οποίες έμειναν και αρκετά πίσω μετά το ατύχημα που είχε πριν αρκετούς μήνες. Μπορεί να ήταν λίγες, αλλά ήταν από τις ομορφότερες Stydia σκηνές που είχαμε ποτέ. Παράλληλα είχαμε την ευλογία (ναι, τόλμησα!) να παρακολουθούμε σιγά σιγά την Lydia να αποδέχεται τα συναισθήματά της για τον Stiles και επιτέλους να τα εξωτερικεύει.

   

 

 

 

 

  

  

 

Φτάσαμε επιτέλους στο πολυαναμενόμενο φινάλε. Εντάξει, το ξέραμε. Το ξέραμε ότι σίγουρα  θα γίνουμε canon (επίσημο ship δηλαδή) από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε πως το Stydia θα είναι focal point της σεζόν. Αλλά όταν το βλέπεις με τα μάτια σου, όταν το βιώνεις με το fandom σου, όταν αναλογίζεσαι πως έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια από τότε που επέλεξες αυτό το ταξίδι, είναι πραγματικά συγκλονιστικό! Πριν κλείσω αυτό το βίντεο με τα ομορφότερα πλάνα που είδα στη σειρά, θέλω να πω πως ότι και να γίνει στο 6Β, Stiles or no Stiles, για μένα αυτές οι μέρες ήταν πραγματικά ευτυχισμένες όπως κι αν ακούγεται αυτό. Σας αγαπώ όλους εκεί έξω στο fandom και ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ CANON! TO STYDIA ΕΙΝΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙ! 




  

"Everything's changed!"

 


Σας ευχαριστώ που διαβάσατε ως εδώ, εις το επανιδείν ❤   
-Εύη.