Fell in a Hole

Fell in a Hole

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

The Flash | Η απογοήτευση...



Θυμάμαι όταν ανακοινώθηκε ότι ο Grant Gustin θα ενσαρκώσει τον Flash, είχα πετάξει την σκούφια μου. Είχα αποφασίσει πως θα ξεκινήσω τη σειρά μόνο για πάρτη του, τον αγαπούσα βλέπετε από το "Glee". Τελικά η σειρά με κέρδισε στο σύνολό της και ειδικά τον πρώτο κύκλο το απόλαυσα όσο δε λέγεται. Μόλις τελείωσα να βλέπω τα επεισόδια 3x13 και 3x14 και ειλικρινά ακόμα δεν ξέρω σε ποιο σημείο της σειράς έγινε η αλλαγή. Πότε σταμάτησα να προσέχω τον ηθοποιό/χαρακτήρα για τον οποίο και ξεκίνησα την σειρά!!! Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε άρχισα να αποκτώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για δευτερεύοντες και τριτεύοντες χαρακτήρες όπως ο H.R, o Wally, ο Cisco παρά για τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Τι έχει συμβεί στον Barry; Τι έχει συμβεί στη σειρά βασικά...;
(ακολουθεί bitter και saulty σχολιασμός της σειράς, όσοι δεν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε άποψη, that's your final warning)


Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως δεν στηρίζω σε καμία περίπτωση την ερωτική σχέση Barry-Iris. Εννοείται πως δε θα έχανα το ενδιαφέρον μου για μια σειρά, απλά και μόνο για ένα ζευγάρι που δεν είναι του γούστου μου. Κάπου χωλαίνει όμως η κατάσταση. Όλο το φετινό storyline με την Iris στο επίκεντρο, που πρέπει να αλλάξει το μέλλον ώστε να σωθεί και τα λοιπά, έχει κάνει την σειρά ένα σουπερηρωϊκό δράμα. Ο Barry δείχνει μόνιμα σαν να πάσχει από κατάθλιψη. Έχει χάσει το χιούμορ του και οι μόνες στιγμές που χαμογελάει είναι όταν βρίσκεται με τις φόρμες, καθισμένος σε έναν καναπέ με την Iris δίπλα του. Εκτός από στιγμές που κάποιος χρειάζεται διάσωση, έχει ελάχιστες έως μηδενικές αλληλεπιδράσεις με τους φίλους του. Δεν υπάρχει τίποτα (πέρα από την Iris φυσικά...) που να μπορεί να τον κάνει να σκάσει έστω ένα χαμόγελο βρε αδερφέ! Έχει χαθεί το χρώμα της σειρά, η ζωντάνια. Φταίει η μηδενική χημεία μεταξύ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού; Φταίει το ότι τα έγραψαν όλα τόσο βεβιασμένα; Δεν ξέρω. Σίγουρα είναι λίγο από όλα.



Οι μοναδικές απολαυστικές στιγμές πλέον ανήκουν στον Cisco και στους χαρακτήρες του Tom Cavanagh (H.R, Harry κτλ). Επιπλέον, έχουν ποδοπατήσει την Caitlin σαν χαρακτήρα αφού πια φοβάται τον ίδιο της τον εαυτό και κάνει σαν καημένο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πασάρουν και ενδεχόμενο ρομάντζο με τον Julian, λες και δεν ξέρουμε ότι και αυτό θα πάει στράφι, όπως όλα τα love interest της. Αλλά θα παραδεχτώ κάτι. Είμαι πολύ πιστή Snowbarry shipper, θέλω τον Barry με την Caitlin από την πρώτη κιόλας σεζόν. Όμως, αν εξελιχθεί με τον Julian, θα μου άρεζαν μαζί. Βασικά θέλω επιτέλους κάποιος να βάλει προτεραιότητα αυτή την πανέξυπνη και ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια φορά να προστατεύσει κάποιος εκείνη, αντί πάντα να προστατεύει εκείνη τους άλλους. Και όχι επειδή είναι αδύναμη, ούτε καν! Από γυναικείους χαρακτήρες, είναι η πιο δυνατή στη σειρά. Αλλά γιατί της αξίζει το ενδιαφέρον, της αξίζει κάποιος που να της συμπεριφέρεται όπως της αρμόζει. Επομένως μέχρι να ξυπνήσει από τον αιώνιο λήθαργο ο Barry, ας το αναλάβει ο Julian.


Δεν εξεπλάγην με την πρόταση γάμου του Barry στην Iris. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αφού αυτή η σχέση τρέχει πιο γρήγορα από τον ίδιο τον Barry. Δηλαδή αν στο επόμενο επεισόδιο η Iris γεννάει, δε θα εκπλαγώ. Δεν ξέρω αν κάποιος στην σεναριακή ομάδα της σειράς έχει κάνει ποτέ του σχέση, αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν ένα built up. Θέλουν θεμέλια. Δεν γίνεται χθες να είσαι αρραβωνιασμένη και ερωτευμένη με τον Eddie και σήμερα να αρραβωνιάζεσαι και να δηλώνεις ερωτευμένη με τον Barry. Κάτι από τα δύο είναι λάθος...

Δε θέλω καν να μιλήσω για τα filler άσχετα επεισόδια, που η μόνη τους χρήση είναι να παλεύει ο Barry να αλλάξει το μέλλον και να βλέπουμε πως αποτυγχάνει, αλλά παράλληλα είμαι σίγουρη που δεν πρόκειται να πεθάνει η Iris. Δυστυχώς, είναι τόσο βασικό κομμάτι των comics, όπως και το ζεύγος West-Allen, που σίγουρα θα πεθάνει κάποιος άλλος για να ζήσει η Iris. Μη χάσουμε και τους κομιξάκηδες #fanservice. Ο Savitar έχει ένα ενδιαφέρον ως villain δεν αντιλέγω. Επίσης τρομερό ενδιαφέρον έχει η Gypsy, μακάρι να βλέπαμε περισσότερο τον χαρακτήρα της.


Ευτυχώς υπάρχει το υπόλοιπο cast και έχει κάποιο ενδιαφέρον η σειρά. Προσωπικά είμαι στα πρόθυρα να την αφήσω αλλά δυστυχώς την λυπάμαι. Αφήνω πολύ δύσκολα σειρές. Αλλά υπόσχομαι είναι η τελευταία φορά που γκρινιάζω τόσο εκτενώς. Αν αποφασίσω να την συνεχίσω, κι αυτό θα εξαρτηθεί πολύ από το ποιος θα πεθάνει τελικά, δε θα γκρινιάζω. Θα έχω κάνει μια συνειδητή *ΛΑΘΟΣ* επιλογή.

Την αγάπη μου.