Fell in a Hole

Fell in a Hole

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

The Walking Dead | Rick Grimes: 8 λόγοι που τον καθιστούν κατάλληλο αρχηγό!


Πριν λίγες ημέρες, τα εκλεκτά μέλη της διαχείρισης του site και σελίδας "The Walking Dead Greek Fanatics", ανέβασαν ένα άρθρο με 10 λόγους για τους οποίους ο Rick Grimes δεν είναι κατάλληλος αρχηγός. Όπως είπα και στους ίδιους, χτύπησαν την αχίλλειο φτέρνα μου, οπότε μου ήταν αδύνατον να μην ανταπαντήσω επιχειρηματολογώντας υπέρ του λατρεμένου μου Rickαρου. Έτσι, μετά από προτροπή των παιδιών, ορίστε οι δικοί μου *υποκειμενικοί* λόγοι για τους οποίος δεν υπάρχει καταλληλότερος αρχηγός από τον Rick Grimes:



8. Αν όχι ο Rick, τότε ποιος; 

Το πρώτο και βασικό εύλογο ερώτημα που προκύπτει όταν σκέφτομαι την θέση της αρχηγίας είναι πως αν δεν ήταν αρχηγός ο Rick, ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν; Και δεν σκέφτομαι πραγματικά κανέναν άλλον! Υπάρχουν πολύ δυνατές προσωπικότητες στη σειρά, άντρες-γυναίκες, όμως κατά τη γνώμη μου οι περισσότεροι είναι ικανοί στο να εκτελούν παρά στο να δίνουν εντολές. Για να μην είμαι άδικη, εντάξει, ίσως η Maggie είναι μια ηγετική προσωπικότητα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Rick στην αρχηγεία, αλλά νομίζω πως βρήκε την θέση της στο Hilltop που έχει διαφορετικό κλίμα και νοοτροπία από τους Αλεξανδρειανούς.



7. Όλοι είναι οικογένειά του και είναι μεγαλόψυχος.

Ποτέ δεν έκανε εξαιρέσεις. Για εκείνον κάθε μέλος της ομάδας θεωρείται  οικογένεια και θα τρέξει για τον καθένα. Δε τους νιώθει κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο από τον Carl και την Judith, η οποία δεν είναι καν πραγματική του κόρη αλλά την αγαπάει και την φροντίζει σαν να είναι αίμα του. Κι ας είναι καρπός του καλύτερού του φίλου και της γυναίκας του. Συγχωρεί και δίνει ευκαιρίες. Ένας άνθρωπος σαν τον Rick που πέρασε τόσα πολλά κατά την αποκάλυψη, έχασε ανθρώπους, παραλίγο να γίνει θύμα κανιβαλισμού, λίγο ακόμα και θα βίαζαν τον γιο του μπροστά στα μάτια του και άλλα πολλά, είναι λογικό να χάσει κάποια στιγμή την πίστη του στην ανθρωπότητα. Παρόλα αυτά έδωσε ευκαιρία στους ανθρώπους της Αλεξάνδρεια και τώρα πλέον είναι όλοι μια ομάδα. Επιπλέον συγχωρεί, με κύριο παράδειγμα την Carol, η οποία σκότωσε δύο μέλη του group και παρόλα αυτά την δέχτηκε πίσω στην Αλεξάνδρεια (εντάξει αφού έσωσε τα τομάρια τους, αλλά θα μπορούσε να την ξανά στείλει στους δρόμους).



6. Δεν είναι τέλειος.

Είναι άνθρωπος, έχει ελαττώματα. Πέρασε πολλά και είναι λογικό να το χάσει για κάποιο διάστημα. Όμως αυτό είναι ένα συν, γιατί μπορεί εύκολα να βιώσει τον πόνο και την τρέλα του άλλου, έχοντας περάσει την ίδια φάση και ο ίδιος. Τα ελαττώματά του τον φέρνουν πιο κοντά στους ανθρώπους του.



5. Είναι και δεν είναι αρχηγός.

Τι εννοώ; Εννοώ ότι δεν δίνει ποτέ διαταγές. Κάθε μέλος του group είναι ελεύθερο να αποφασίσει τι βήματα θέλει να ακολουθήσει. Ποτέ δεν ανάγκασε κανέναν να ακολουθήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, όποιος συμμετείχε το έκανε με δική του θέληση. Με τους λόγους του, εμπνέει τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του. Γι'αυτό πάντα όλοι ΘΕΛΟΥΝ να τον ακολουθούν. Ωστόσο, έχει στο πλευρό του μερικούς ανθρώπους όπως η Michonne και ο Daryl που είναι το δεξί του χέρι. Όλοι οι αρχηγοί έχουν βοηθούς, κανείς δεν δρα ολομόναχος. Άλλωστε,ακόμα κι όταν ήταν σερίφης είχε παρτενέρ. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει τα πάντα!



4. Είναι διατεθειμένος να κάνει ότι χρειάζεται.

Μετά από όσα έχουν δει τα μάτια του, είναι διατεθειμένος ακόμα και απρόθυμα να κάνει αυτό που πρέπει. Θα σκοτώσει αν σημαίνει πως θα σωθούν οι δικοί του άνθρωποι. Θα παλέψει με σούπερ ντούπερ walkers για να κερδίσει συμμάχους. Μπορεί στην αρχή, όντας φοβισμένος από τον Negan, να ήταν ο μοναδικός στον οποίο να υποτάχθηκε, αλλά πλέον ξέρει ότι για μερικούς ανθρώπους, ισχύει το "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Εντάξει, είναι ξεκάθαρα badass!




3.Δεν είναι παρορμητικός.

Το ότι επιτέθηκε σε ένα φυλάκιο των Saviors δε σημαίνει ότι η επίθεση δεν έγινε μεθοδικά, με πλάνο και πετυχημένα. Ακόμα και να μην έκανε την επίθεση, δε θα μπορούσε να ξέρει πόσοι Saviors υπάρχουν εκεί έξω. Κάθε πλάνο δικό του ή μέλους της ομάδας πρώτα σχεδιάζεται κι έπειτα εκτελείται.



2. Είναι καλός πατέρας.

Ναι, ο Carl του έχει ξεφύγει μερικές φορές. Αυτό δεν τον κάνει κακό πατέρα, κάνει τον Carl κακό γιο! Αν κάποιος είναι παρορμητικός στην οικογένεια, είναι ο Grimes junior και δεν υπάρχει τρόπος να τον ελέγχει όλο το 24ωρο ο Rick. Παρόλα αυτά, πάντα κάνει ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά του, όπως προανέφερα μεγαλώνει την Judith σαν δική του κι ας μην είναι αίμα του, τους σκέφτεται πάντα, το ίδιο κάνει και για την γυναίκα του (τι εννοείς δεν είναι παντρεμένοι με την Michonne;; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!)



1. Είναι απαραίτητος.

Στην 4η σεζόν, ο Rick αποφάσισε να αποσυρθεί από τα ηγετικά του καθήκοντα και να ασχοληθεί με την κηπουρική. Μια θανατηφόρα ασθένεια έπεσε στην φυλακή, η Carol έκαψε δύο μέλη του group, ο Κυβερνήτης επιτέθηκε δύο φορές στα τείχη και την τρίτη φορά τα ισοπέδωσε, με bonus τον θάνατο του Hershel. Το συμβούλιο που είχε εκλεγεί τότε χρειαζόταν τον Rick Grimes.



Γενικά θα μπορούσα όλη μέρα να αναφέρω λόγους που πιστεύω ότι καθιστούν τον Rick τον καταλληλότερο αρχηγό για το group αλλά νομίζω φτάνει, πολλά λέω! Αναμένω τα σχόλιά σας, αν συμφωνείτε, αν διαφωνείτε, όλα σεβαστά και δεκτά. Keep Walking!