Fell in a Hole

Fell in a Hole

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η ακύρωση, το cliffhanger και η οργή ενός fandom...|| Sense8


Χρειάστηκαν αυτά τα νέα για να αναγκαστώ να "ζητιανέψω" ίντερνετ από τον γείτονα.
Χωρίς καμία ντροπή, χωρίς το παραμικρό δείγμα ότι υπήρχε αυτή η πιθανότητα, το Netflix ανακοίνωσε σήμερα πως μετά από μόλις δύο κύκλους το "Sense8" δε θα ανανεωθεί για επόμενη σεζόν. Μετράω 9 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να παρακολουθώ σειρές, ε λοιπόν είναι η πρώτη φορά που μια ακύρωση με έχει εξοργίσει τόσο πολύ.

Γυρνώντας πίσω στο 2015, δε μπορώ να θυμηθώ κάποιο social media που να μην είχε γίνει πάταγος με την συγκεκριμένη σειρά. Η πολιτική του Netflix είναι να βγάζει ολοκληρωμένες σεζόν κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε βδομάδα τη βδομάδα για νέο επεισόδιο. Κόσμος είδε την πρώτη σεζόν ολόκληρη σε ένα 24ωρο και ήδη αναζητούσε οποιοδήποτε νέο για επερχόμενη δεύτερη. Λίγο μετά τα νέα της ανανέωσης της σειράς για δεύτερο κύκλο, έγινε γνωστό ότι θα προβληθεί ένα σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, με το fandom να μετράει αντίστροφα μέχρι να φτάσει η μέρα. Έπειτα μάθαμε ότι τον Μάιο επιτέλους θα προβληθεί η δεύτερη σεζόν που τόσο περιμέναμε σχεδόν 2 χρόνια.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, μετά από μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ σεζόν, μετά από ακόμα 10 καλογραμμένα μέχρι αηδίας επεισόδια, μετά από την σιγουριά ότι η σειρά θα ανανεωνόταν για τρίτη σεζόν, κυκλοφόρησαν τα δυσάρεστα. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η ιστορία δε θα έχει συνέχεια, δεν είχε ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ! Ήταν τόσο δύσκολο βλέπετε, έως ακατόρθωτο θα έλεγα, να τα βάλουν κάτω κανάλι και παραγωγή και να δουν πως πάν τα πράγματα. Να συζητήσουν βρε αδερφέ, που βαδίζουμε, τι θα γίνει;  Προχωράει; Ή να το τελειώσουμε; Μίλα επιτέλους Βίρνα..
Αλλά όοοοοχι. Γιατί να το κάνουν αυτό; Να δούμε εμείς την γαμάτη σεζόν που μας άφησε και σε τεράστιο cliffhanger και μετά θα τα κάνουν όλα αυτά. Σιγά, λες και υπάρχει κανένα fandom ξέρω γω ναούμε.

Ο Ιούνιος θεωρείται μήνα των prides, όπου άνθρωποι με διάφορες σεξουαλικές προτιμήσεις "γιορτάζουν" την ταυτότητά τους. Fans ανά τον κόσμο δε θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι μια σειρά με representation κάθε είδους ακυρώνεται την συγκεκριμένη περίοδο. Πολλοί το βρήκαν ρατσιστικό και ομοφοβικό, δεν περίμεναν ότι μια τέτοια σειρά, με τόσο σημαντικά μηνύματα θα ακυρωνόταν. Το Sense8 ήταν και είναι ομολογουμένως, αν όχι η καλύτερη, μια από τις καλύτερες σειρές του καναλιού και το φανατικό κοινό του δεν είναι έτοιμο να το αποχαιρετίσει. Ας ελπίσουμε να υπάρξει κάποιο σπέσιαλ/κάποια ταινία ώστε να έχουμε το closure που τόσο χρειαζόμαστε,..