Fell in a Hole

Fell in a Hole

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

"Δε θέλω τέτοιους φίλους..." | Οι 4 *υποκειμενικά* χειρότερες τηλεοπτικές φιλίες.


Με αφορμή ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν στην προσωπική μου ζωή, κι επειδή αυτό το blog είναι για εσάς, αλλά είναι και για μένα, αποφάσισα να ασχοληθώ με το κεφάλαιο "φιλία". Στις σειρές που παρακολουθώ, έχει τύχει πολλές φορές να ζηλέψω τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η φιλία μεταξύ δύο χαρακτήρων. Υπήρχαν και φορές που αναρωτιόμουν γιατί να μην ήταν έτσι και στην πραγματικότητα!

Όμως επειδή δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα, παρακάτω λοιπόν σας παραθέτω μερικές από τις χειρότερες φιλίες κατά την άποψή μου σε τηλεοπτικές σειρές:

1. Rick και Shane (The Walking Dead)


Δύο κολλητοί ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα επί zombie apocalypse. Δεν είναι καλός συνδυασμός! Ενώ είχαν προοπτικές να γίνουν από τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά κολλητάρια, στο τέλος παραλίγο να αλληλοσκοτωθούν. Πάλι καλά ο Rickαρος δε μασάει από τέτοια και τον καθάρισε. *αντικειμενική*

2. Clark και Lex (Smallville)



Εντάξει, αν ξέρεις κάτι από Superman, είτε κόμικς, είτε τις κλασικές ταινίες, ξέρεις κι ότι ο Lex Luthor θεωρείτο η νέμεσις του Clark/Kal-El. Το Smallville όμως παρουσιάζει αρχικά την σχέση τους ως φιλική και τον Lex ως κάποιον φίλο που θέλει το καλό του Clark. Πόσο κρίμα που όλα έγινα για τ'ανάθεμα στην πορεία!

3. Ragnar και Floki (Vikings)


Μια σχέση φιλικής αγάπης και μίσους ταυτόχρονα. Ένα μεγάλο λάθος του Floki να σκοτώσει τον άλλον καλύτερο φίλο του Ragnar προκαλεί ρωγμές στη φιλία τους. Θεωρώ ότι έδειξε μεγάλη ανωτερότητα εκ μέρους του Ragnar να αφήσει τον Floki να ζήσει και στο τέλος να τον συγχωρήσει. Παρόλα αυτά πάντα ένιωθα την σχέση τους κάπως τοξική.

4. Caroline και σχεδόν οι πάντες (The Vampire Diaries)


Ζητώ συγνώμη από τους fans του χαρακτήρα της Caroline ειλικρινά, αλλά από όσες σειρές έχω δει, νομίζω είναι αυτή που δεν το έχει καθόλου με την έννοια "φιλία". Το επικριτικό της ύφος, οι υπερβολικές αντιδράσεις της και ότι ποτέ σχεδόν δεν υποστήριξε τους φίλους της σε οποιαδήποτε απόφασή τους ήταν κάποιοι από τους λόγους που την θεωρώ κακή φίλη.